ΒΙΒΛΙΟΝΕΑ,

Βιβλιοπρόταση: Ταξίδια στην απέναντι όχθη.Δημήτρης Θωμάζος, εκδ. Αέναον

2:09 π.μ. Ekdoseis Aenaon 0 Comments

Από τον πρόλογο κιόλας καταλαβαίνει κανείς πως το βιβλίο που κρατάει στα χέρια του, δεν είναι σαν όλα τ' άλλα. Δεν είναι απλά μία ιστορία. Είναι ένα κάλεσμα του κυρίου Δημήτρη Θωμάζου στη ζωή του, το μυαλό του και την ψυχή του. Δεν είναι απλά μικρά διηγήματα ή ιστορίες που δεν αναπτύχθηκαν  όπως μπορεί να νομίσει κανείς ξεφυλλίζοντας για πρώτη φορά το βιβλίο. Πρέπει να το διαβάσεις για να καταλάβεις τι ακριβώς κρατάς στα χέρια σου γιατί πρόκειται για πολλές μαγικές ιστορίες που συνδέονται αριστοτεχνικά μεταξύ τους για να δημιουργήσουν την ψυχοσύνθεση του δημιουργού. 
Τι είναι τα ταξίδια στην απέναντι όχθη;
Είναι ένα ταξίδι μαγικό. Είναι εκείνες οι στιγμές που ο συγγραφέας χάνεται ολοκληρωτικά μέσα στο έργο του. Όταν η υπόθεση που παρουσιάζει γίνεται η καθημερινότητά του. Όταν ο δημιουργός γίνεται ο πρωταγωνιστής για να μπορέσει από την πρώτη κιόλας στιγμή να βιώσει στο έπακρο κάθε τι που νιώθει και ζει το δημιούργημά του. Τα ταξίδια στην απέναντη όχθη είναι μία ανταλλαγή μεταξύ του δημιουργού και του δημιοθργήματός του: ζει ο ένας τη ζωή του άλλου μέχρι που γίνονται ένα και δεν ξεχωρίζουν. 
Οι ιστορίες επικεντρώνονται στο μεταφυσικό και στην πίστη του ανθρώπου στο διαφορετικό αλλά και στην ανάγκη του να εξηγήσει το ανεξήγητο.  Μιλά για την ανθρώπινη φύση, τα πάθη, τις ηθικές αξίες, το κυνήγι του άπιαστου αλλά και την αναζήτηση απαντήσεων σε όλα εκείνα τα ερωτήματα που μας απασχολούν. Μιλά για το πείσμα του ανθρώπου μα και τις αποφάσεις-σωστέ ή λανθασμένες- που μπορεί να καθορίζουν τη ζωή μας. Είναι ένα παζλ πολλών κομματιών που δημιουργούν τη μεγάλη εικόνα. Μπορεί να δίνει απαντήσεις και μαθήματα αλλά δημιουργεί κι άλλες απορίες και προβληματισμούς βάζοντας τον αναγνώστη σε σκέψεις. Δεν είναι απλά ένα βιβλίο που λέει μία ιστορία. Είναι πολλές ιστορίες που μιλούν για τη ζωή. 
Με έντονο το στοιχείο της φιλοσοφίας στο κείμενό του, ο κύριος Δημήτρης Θωμάζος μας βάζει στον κόσμο του, τον υπέροχο κόσμο της ψυχής του, και θα βγείτε κερδισμένοι αν κάνετε κι εσείς μαζί του αυτό το ταξίδι στην απέναντι όχθη. 
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία όπως επίσης και μέσω του εκδοτικού οίκου: Εκδόσεις Αέναον, με ένα email στο ekdoseisaenaon@gmail.com δίνοντας τα πλήρη στοιχεία σας για να γίνει η αποστολή στο χώρο σας.

Κείμενο-επιμέλεια: Μαρκάκη Νεκταρία. 

0 σχόλια: