ΝΟΥΒΕΛΑ,

Διαβάστε ΕΔΩ τη διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε η Konstandina Alberti στη βιβλιόφιλη ομάδα Βιβλίων Ορίζοντες. Στη ζωή μας τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα, ακόμα και αυτά που έχουμε αν τα αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα ως ζητούμενα θα ζούμε ευτυχισμένοι και γεμάτοι.

11:07 π.μ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ 0 Comments


"ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ"
Απόσπασμα από το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αλμπέρτη
"ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εκδοτικός Όμιλος Αέναον - Aenaon Publications Εκδότης
(Θα αναρτήσουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο "ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ " και θα το αναλύσουμε θέτοντας ερωτήματα και καταθέτοντας απορίες. )
Απόσπασμα από το βιβλίο 📖📖
«Εσύ ξέρεις καλύτερα. Εξάλλου, είσαι τόσο όμορφη που δε θα μπορούσες να μην αρέσεις στους άντρες. Νομίζω πως κάθε γυναίκα θα ήθελε να είναι στη θέση σου, σε αντίθεση με τη δική μου. Τι να τα κάνω τα πλούτη, τα σπίτια, τον κήπο, αφού δεν έχω την υγεία μου, τα ποδιά μου; Δεν πατάω γερά, για την ακρίβεια δεν πατάω καθόλου. Ακόμα και αν δεν είχα τίποτα από όλα αυτά, θα είχα εμένα! Εγώ έχω χαθεί κάπου ανάμεσα στο μετά, στα φάρμακα, στις εξετάσεις, στις δυσοίωνες προβλέψεις και στις αναπάντεχες διαγνώσεις, που μου κομματιάζουν κάθε μέρα το κάθε μου λεπτό. Τυχερός είναι αυτός που έχει υγεία, αγαπημένη μου φίλη, που περπατάει, που μπορεί να γευτεί την αλμύρα της θάλασσας, να περπατήσει και να βρέξει τα ποδιά του στην παραλία, να πάει μια βόλτα στη φωτισμένη Αθήνα, να χαζολογήσει στη βροχή και να ακουμπήσει το χιόνι, να μπει έστω σε ένα λεωφορείο και ας γίνει πίτα από την πολυκοσμία. Αρκεί να περπατάει, να βλέπει, να γεύεται και να ξέρει πως έχει και μια επομένη μέρα».
Λίγα λόγια για το βιβλίο 📔📔
Τρία γράμματα, ένας αποστολέας. Μια παιδική υπόσχεση που θα εκπληρωθεί εικοσιπέντε χρόνια μετά. Η Μαντώ, η Αγγελική, η Ηρώ και η Έλλη θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον ίδιο τους τον εαυτό, με τον έρωτα, το ψέμα και την απώλεια. Εκείνο το απόγευμα θα πιούν Τσάι Βατόμουρο και η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια για καμία από τις τέσσερις.
Κωνσταντίνα Αλμπέρτη
"Το ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ δημιουργήθηκε έτσι απλά, χωρίς σκέψη, χωρίς πρέπει.
Μόλις είχα τελειώσει το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο MEA CULPA, που είναι μια αληθινή ιστορία και γραμμένη σε πραγματικούς χρόνους.
Μόλις έγραψα τη λέξη τέλος, ένιωσα ένα κομμάτι μου να λυπάται για το τέλος των ηρώων μου.
Όλοι μου έλεγαν να ξεκινήσω γρήγορα το δεύτερο βιβλίο για να απεμπλακώ από τη συναισθηματική φόρτιση του πρώτου.
Έτσι ένα πρωί κάθησα στον υπολογιστή μου και ξεκίνησα.
Η ιστορία γράφτηκε μόνη της, σαν μια μαγική δύναμη να κινούσε τα δάχτυλά μου. Δε με ταλαιπώρησε, δε με βασάνισε, δε με προβλημάτισε.
Αυτό που μου άφησε στο τέλος ήταν ένα γλυκό χαμόγελο.
Εύχομαι να σας κρατήσει συντροφιά αυτόν τον κρύο χειμώνα με την ακαταμάχητη μυρωδιά του, τη βελούδινη γεύση του και το μαγικό χρώμα του.
Ένα γράμμα και ένα φλυτζάνι ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ μπορεί να αλλάξει και τη δική σου ζωή. "
Η Konstandina Alberti θα είναι μαζί μας από τις 19:00 ως τις 21:00 και θα πάρει μέρος στην διαδικτυακή μας κουβεντούλα, εκφράζοντας τη δική της οπτική για το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου της. Επίσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις μας, λύνοντας τις απορίες μας σε ότι αφορά το βιβλίο.. Έτσι θα έχουμε πιο άμεση επαφή με το βιβλίο, πράγμα που θα μας βοηθήσει να εντρυφήσουμε στο κείμενό καλύτερα και να γνωρίσουν «εκ βαθέων» την αγαπημένη μας συγγραφέα. Διαβάζουμε λοιπόν το απόσπασμα και γράφουμε τις ερωτήσεις μας.

Καλλιοπη Ορφανου- ΓιακουμηΟ χρήστης Καλλιοπη και 4 ακόμη άτομα διαχειρίζονται τα μέλη, τους συντονιστές, τις ρυθμίσεις και τις δημοσιεύσεις για την ομάδα Βιβλίων ορίζοντες. Μπορείτε αφού διαβάσετε το απόσπασμα να γράφετε τις ερωτήσεις σας από τώρα. Η Κωνσταντίνα θα ναι μαζί μας στις 19:00 για να μας απαντήσει σε ότι ρωτάμε.


Konstandina Alberti Καλησπέρα και ευχαριστώ Καλλιόπη μου για την τόσο όμορφη ιδέα και το βήμα που δίνεις. Δεν ήθελα να σας καθυστερήσω οπότε σιγά σιγά θα ξεκινήσω να απαντάω.


Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Κωνσταντίνα μου καλησπέρα και σε ευχαριστώ που είσαι κοντά μας σήμερα. Κοιτάζοντας αρχικά το βιβλίο σου και πριν καν το ανοίξω αρχικά θαύμασα το υπέροχο εξώφυλλο. Μετά αναρωτήθηκα..γιατί "Τσάι βατόμουρο.." σημαίνει κάτι ιδιαίτερο;;


Konstandina Alberti Το εξώφυλλο είναι πραγματικά υπέροχο και θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω το ατελιέ των εκδόσεων Αέναον για την τόσο όμορφη δουλειά. Γιατί Τσάι Βατόμουρο... Γιατί ήθελα μετά την ολοκλήρωση του Mea Culpa ένα βιβλίο αέρινο, ελαφρύ που θα με αποφόρτιζε. Στη συνέχεια βέβαια αποδείχτηκε πως το Τσάι Βατόμουρο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία.


Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη “Αγαπητή μου,
μετά από εικοσιπέντε χρόνια είπα να τηρήσω την υπόσχεσή που δώσαμε, όταν ήμασταν ακόμα παιδιά. Θυμάσαι; Θα σε περιμένω στο Λαγονήσι την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα. Η διεύθυνση είναι γραμμένη στο χαρτάκι μέσα στον φάκελο.
Με πολλή αγάπη και προσμονή,
Έλλη Πενταράκη."
Μια από τις ηρωίδες του βιβλίου σου λοιπόν, η Έλλη καλεί τρεις φίλες της μετά από πολλά χρόνια για...τσάι!! Γιατί..;;;


Konstandina Alberti Νομίζω πως οι άνθρωποι πάντα επάνω στον ενθουσιασμό τους δίνουν υποσχέσεις που τις περισσότερες φορές δεν τις τηρούν. Θέλησα λοιπόν να δώσω μια άλλη οπτική, σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει αλαζονεία και αδιαφορία και να χτίσω χαρακτήρες με ατόφιο χαρακτήρα, όπως τα παλιά χρόνια, που οι υποσχέσεις τους ήταν "συμβόλαιο". Έτσι λοιπόν η Έλλη απλά πραγματοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει 25 χρόνια πριν


Panagiota Kefala Πώς καταφέρνουν και βρίσκονται μαζί όλοι μετα απο τόσο κερο


Konstandina Alberti Καλησπέρα Παναγιώτα. Ήταν μια παιδική υπόσχεση από τα σχολικά χρόνια που η Έλλη βρήκε τρόπο και την υλοποίησε.


αννα πετριδη Η ιστορία του βιβλίου με πολύ πρωτότυπη, ποιο ήταν το έναυσμα για την συγγραφή της;


Konstandina Alberti Καλησπέρα Άννα. Δεν τη σκέφτηκα καθόλου. Ένα πρωί σηκώθηκα, έφτιαξα τον καφέ μου και η ιστορία ήρθε από μόνη της.


Τάνια Χαμοπούλου Μετά το τέλος του πρώτου σας βιβλίου γράψατε το Τσάι από βατόμουρο. Μετά το τσάι ακολουθεί κάποιο άλλο ? Καλοτάξιδο εύχομαι


Konstandina Alberti Καλησπέρα Τάνια. Ναι το Mea Culpa που είναι το πρώτο μου βιβλίο αλλά θα εκδοθεί δεύτερο. Σε ευχαριστώ


Φαίη ΔεληγιώργηΟ χρήστης Φαίη και 4 ακόμη άτομα διαχειρίζονται τα μέλη, τους συντονιστές, τις ρυθμίσεις και τις δημοσιεύσεις για την ομάδα Βιβλίων ορίζοντες. Καλωσορίζω τη Κωνσταντίνα στην ομάδα των βιβλίων ορίζοντες και ξεκινώ με την πρώτη μου ερωτηση Κωνσταντίνα ήθελα να σε ρωτήσω πως πήρες την απόφαση να αφήσεις μια επιστήμη όπως η Ιατρική για να ασχοληθείς με την συγγραφή, πρέπει να ήταν κάτι πολύ δυνατό νομίζω ..


Konstandina Alberti Καλησπέρα Φαίη και σε ευχαριστώ πολύ και εσένα για τη φιλοξενία και τη στήριξη. Η Ιατρική για μένα ήταν από αγάπη προς τον άνθρωπο. Το ίδιο κάνει και η συγγραφή. Δεν γράφω ποτέ για μένα, για να μπω στα ράφια βιβλιοπωλείων ή να έχω τον τίτλο του συγγραφέα. Όσο καλό μπορεί να κάνει η Ιατρική στο σώμα, το ίδιο καλό μπορεί να κάνει και το βιβλίο στην ψυχή και στο μυαλό ενός ανθρώπου, αρκεί πάντα να έχει κάτι να μας πει. Η Ιατρική ήταν αγάπη, ή τέχνη έρωτας. Ε! Κέρδισε αυτός!


Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Εργάζεσα στον όμιλο A&P, μέσα στον οποίο ανήκουν το ραδιόφωνο heartbeat, η Arts promotion, οι Εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και Mcriver Publications. Eίσαι ραδιοφωνική παραγωγός στον Heartbeat Radio, με την επιτυχημένη εκπομπή MEA CULPA και υπεύθυνη έκδοσης στις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και Mcriver Publications. Η συγγραφή στην ζωή σου πως προέκυψε και πως καταφέρνεις να τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά.


Konstandina Alberti Ναι δύσκολο πρόγραμμα η αλήθεια είναι. Αρχικά από το 2019 θα είμαι σε έναν νέο ραδιοφωνικό σταθμό που με ζήτησε, και μόλις ξεκινήσω θα σας ενημερώσω. Τα ωράριά μου είναι δύσκολα εώς βάρβαρα. Ξυπνάω περίπου στις 7 το πρωί και επιστρέφω σπίτι μου καθημερινά στις 2:00 ή και αργότερα, όπου κλείνομαι στο γραφείο μου και γράφω. Η συγγραφή υπήρχε στο αίμα μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γιατί ό,τι έβλεπα και ένιωθα τα αποτύπωνα σε ένα ημερολογιάκι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να σταματήσω να ασχολούμαι με κάτι από αυτά όλα. Θα ένιωθα κενή.


Φαίη Δεληγιώργη Κωνσταντίνα το τσάι βατόμουρο το έγραψες σχεδόν αμέσως μόλις τελειώσεις το πρώτο σου βιβλίο με τίτλο MEA CULPA πολύ σύντομα δηλαδή πόσο εύκολο είναι αυτό για έναν συγγραφέα να μπει κατευθείαν σε νέες αναζητησεις όπως απαιτείται για την συγγραφή ενός βιβλίου ?

Konstandina Alberti Δεν πιέζω ποτέ τον εαυτό μου να γράψει κάτι. Τον αφήνω ελεύθερο και αποφασίζει μόνος του. Οπότε από τη στιγμή που δεν τον βάζω σε καλούπια του στυλ γράφω 5 ώρες την ημέρα και τον αφήνω να μου υποδείξει εκείνος το πότε και το πως δεν δυσκολεύομαι.

Τάνια Χαμοπούλου Μια από τις ηρωίδες σας θεωρεί τυχερό άνθρωπο αυτόν που έχει την υγεία του, ίσως γιατί η ίδια την στερείται. Τι σημαίνει για εσάς τύχη;

Konstandina Alberti Τάνια μου δεν πιστεύω πως γεννιούνται άτυχοι άνθρωποι. Πιστεύω απλά πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν κυνηγούν την τύχη τους. Και όπως είπε και ο James Dean, nα δοκιμάζεις την τύχη σου τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να γυρνάς από εδώ και από εκεί γεμάτος τύχη και να μην το ξέρεις καν.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη. Μαντώ, Αγγελική, Ηρώ και Έλλη οι κυρίες ηρωίδες σου. Αυτές σε ενέπνευσαν αρχικά ή ιστορία τις "γέννησε" στο μυαλό σου; Θα ήθελα επίσης να μας πεις λίγα λόγια για την καθεμία από αυτές..

Konstandina Alberti Μόνες τους ήρθαν και οι τέσσερις! Η Μαντώ είναι μια γυναίκα της διπλανής πόρτας με τα προβλήματά της, τη μοναξιά της, τον χαμένο έρωτα, καλόβολη. Η Αγγελική είναι νέα όμορφη και δεν της λείπει τίποτα αλλά ξοδεύεται σε ανούσιες εξόδους, η Ηρώ παλεύει να μεγαλώσει την κόρη της μόνη της, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα και η Έλλη είναι μια δυναμική γυναίκα που τα βλέπει όλα από τη θετική τους πλευρά. Πάντως και οι τέσσερις έχουν κάποια ζητούμενα.

Τάνια Χαμοπούλου Έχετε μεταφέρει στο βιβλίο σας προσωπικά στοιχεία ? Με ποια από τις ηρωίδες σας έχετε κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα ?

Konstandina Alberti Όχι δεν υπάρχει τίποτα βιωματικό στο βιβλίο. Νομίζω πως έχω κάποια κοινά στοιχεία με την Αγγελική. Ίσως και να τη συμπαθώ λίγο περισσότερο, αλλά δεν ξέρω γιατί.

Φαίη Δεληγιώργη Κωνσταντίνα ο χώρος του βιβλίου καθημερινά μεγαλώνει από νέα βιβλία και νέους συγγραφείς τι πρέπει να διαθέτει ένα βιβλίο από έναν πρωτοεμφανιζόμενο Συγγραφέα για σταθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων ανάμεσα σε γνωστα ονόματα του χώρου και να προτιμηθεί από το αναγνωστικό κοινό ?

Konstandina Alberti Να σου απαντήσω σαν συγγραφέας ή σαν υπεύθυνη έκδοσης; Γιατί είναι πολύπλευρη η απάντηση. Σαν υπεύθυνη έκδοσης θα σου πω πως θέλει ο εκδότης δεν πρέπει να διεκπεραιώνει απλά την έκδοση ενός βιβλίου, αλλά να δουλεύει γι' αυτό. Σαν συγγραφέας θα σου πω πως το βιβλίο πρέπει να έχει να μας πει κάτι, ο συγγραφέας πρέπει να είναι ταπεινός, να σέβεται τους αναγνώστες, να είναι έτοιμος να δεχτεί κακή κριτική, να είναι αγαπητός, να είναι ο εαυτός του και όχι δήθεν. Μεγάλο ρόλο παίζει βέβαια και το αναγνωστικό κοινό γιατί αν οι αναγνώστες δεν στηρίξουν το βιβλίο τότε θα χαθεί.

Φαίη Δεληγιώργη Κωνσταντίνα για να γραφτεί ένα βιβλίο χρειάζεται αρκετός χρόνος που διαφέρει ανάμεσα σε κάθε Συγγραφέα πόσο χρόνο σου παίρνει για να μεταφέρεις την ιστορία του κάθε σου βιβλιου από την σκέψη στο χαρτί?

Konstandina Alberti Πολύ χρόνο πραγματικά. Κάνω πισογυρίσματα στην ιστορία πολλές φορές, το διαβάζω ξανά και ξανά, σβήνω, γράφω προσθέτω, αφαιρώ... Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πάρει για μένα ένα εξάμηνο με εντατικό γράψιμο.

Ερασμία Φερεντούρου Καλησπέρα και καλοταξιδο.... Πόσο ο "πόνος" που νιώθει ένας συγγραφέας για διάφορα γεγονότα της ζωής του είναι θετικός η αρνητικός παράγοντας για να γράψει ένα βιβλίο με την ψυχή του? Και αν κάποιος πονάει προσπαθεί να δώσει στους αναγνώστες χαρά ή να τους κάνει να καταλάβουν πως είναι τα πράγματα στην πραγματικότητα? (είναι ερωτήσεις γενικές) ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Konstandina Alberti Καλησπέρα Ερασμία. Συνήθως ο πόνος είναι ένα συναίσθημα πιο δυνατό από τη χαρά. Δεν είναι στόχος μου να μεταφέρω τον πόνο στον αναγνώστη, αλλά να διδαχθεί μέσα από το συναίσθημα πως υπάρχει και μια θετική πλευρά πάντα.

Ερασμία Φερεντούρου Ήμουνα σίγουρη για την απάντηση αλλά είπα να την επιβεβαιώσω

Φαίη Δεληγιώργη Θα ξαναζωντανευες ποτέ κάποιον ήρωα σου που ίσως δεθηκες περισσότερο μαζί του σε κάποιο καινούργιο σου βιβλίο ?

Konstandina Alberti Ναι. Ίσως να γραφτεί και MEA CULPA 2, αφενός γιατί είναι μια αληθινή ιστορία οπότε και τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και αφετέρου γιατί σίγουρα έχω δεθεί μαζί τους και θα έχουν κάποια εξέλιξη στη ζωή τους όποτε και θα γραφτεί. Ξέρεις οι ήρωες του Culpa είναι τόσο ανατρεπτικοί! Δεν φαντάζεσαι! Και ακριβώς επειδή γράφτηκε σε πραγματικούς χρόνους μέσα από τις τόσες ανατροπές τους μας έκαναν λίγο να καθυστερήσουμε την έκδοσή του.

 Katerina Clifew αχ πρεπει ναναι υπεροχο... καποια εχει θεμα υγειας λοιπον?

Konstandina Alberti Ναι αλλά αυτό της έχει δώσει και τη δύναμη να γίνει ένας διαφορετικός άνθρωπος.

 Maria Karafylli το να " σταθεις" στα ποδια σου,θα μπορουσε να ειναι αλληγορία? 

Konstandina Alberti Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κυριολεκτικό.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη. Διάβασα το βιβλίο σου...Είναι ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, που βγάζει πολλά συναισθήματα στον αναγνώστη. Οι ιστορίες των 4 γυναικών ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σου και σε απορροφούν εντελώς, είναι αδύνατον να μην ταυτιστείς με κάποια από αυτές όσο το διαβάζεις. Εσένα σε επηρέασε η συγγραφή του;

Konstandina Alberti Θα σου πω όχι. Αλλά, επηρέασε πολύ τους αναγνώστες. Λαμβάνω καθημερινά ακόμα και σήμερα μηνύματα το πόσο μεγάλη αλλαγή έχουν στο σκεπτικό τους μετά το Τσάι Βατόμουρο, το πόσο ευγνωμονούν κάθε μέρα το κάθε τι που τους παρουσιάζεται και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Φαίη Δεληγιώργη. Κωνσταντίνα πως ζωντάνεψαν στο χαρτί ή Μαντώ η Ηρώ η Αγγελική και η Έλλη από ποια επνευση σου δημιουργήθηκαν ? Δεθηκες μαζι τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής τους ? Και αν ναι ποια ηρωίδα σου ξεχωρίζεις έστω πολύ λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες?

Konstandina Alberti Πραγματικά οι τέσσερις αυτές γυναίκες ήρθαν ένα πρωί στη ζωή μου ξαφνικά. Σαν να τις ήξερα, σαν να τις είχα μπροστά μου και τις έβλεπα να μιλούν και να πίνουν το τσάι τους. Δέθηκα όσο γραφόταν η ιστορία γιατί είχα αγωνία να μάθω τι έγινε μετά, γιατί εκείνες με πήγαιναν, εκείνες οδηγούσαν το χέρι μου, εγώ δεν γνώριζα απολύτως τίποτα. Ξεχώρισα λίγο την Αγγελική επειδή ήταν λίγο πιο κλειστός χαρακτήρας και ήθελα να την δω να αφήνεται.

Φαίη Δεληγιώργη Κωνσταντίνα για να προχωρήσει ένα βιβλίο και να φτάσει στα χέρια των αναγνωστών σίγουρα το πρώτο που χρειάζεται είναι να είναι καλογραμμένο, η ιστορία του να προσελκύσει το αναγνώστη ,και σίγουρα ένα όμορφο εξώφυλλο, πιστεύεις ότι είναι αρκετά αυτά για την << Επιτυχία>> ενός βιβλίου ? Η χρειάζεται πολλά παραπάνω ?

Konstandina Alberti Νομίζω πως τίποτα δεν είναι αρκετό για την επιτυχία. Σίγουρα μια καλή ιστορία, ένας συμπαθητικός συγγραφέας και ένα καλό εξώφυλλο παίζουν ρόλο. Αλλά πάντα για όλα τα πράγματα χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Αν ο συγγραφέας αγαπάει και πιστεύει στον έργο του τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Αν το γράφει απλά για να έχει παραγωγή τότε κάποια στιγμή θα γνωρίσει και την αποτυχία.

Ερασμία Φερεντούρου Πόσο σημαντικη είναι η φιλία για την Κωνσταντίνα και πόσο αποζητά να βρίσκεται με φίλες φίλους από το παρελθόν... Ανάγκη ή υποχρέωση?

Konstandina Alberti Δεν κάνω τίποτα από υποχρέωση. Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Δήμητρα Καούνα Έχει το όνομα κάποιας φίλης σας μέσα; Καλησπέρα!

Konstandina Alberti Καλησπέρα Δήμητρα. Όχι δεν είχα ποτέ φίλη με κάποιο από αυτά τα ονόματα.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Μίλα μας λίγο για την Κωνσταντίνα

Konstandina Alberti Μμμμ Η Κωνσταντίνα... Πάντα θέλω να εξερευνώ νέα πράγματα, να δημιουργώ... Είμαι λιγομίλητη γιατί προτιμώ τις πράξεις. Πιστεύω στους ανθρώπους, αγαπώ τα παιδιά, έχω ευαισθησία στα ζώα. Δεν κλαίω ποτέ μπροστά στους άλλους αλλά γελάω συχνά. Μου αρέσει να κάνω πολλά δώρα στου φίλους μου και να τους βλέπω ευτυχισμένους, σιχαίνομαι το ψέμα και εκνευρίζομαι με τη διπροσωπία. Έχω χάσει ανθρώπους από τη ζωή μου επειδή λέω αλήθειες και μπορώ να ζητάω συγνώμη όταν φταίω. Συγχωρώ εύκολα αλλά δεν ξεχνάω εύκολα.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Η Κωνσταντίνα τι διαβάζει;;;

Konstandina Alberti Μου αρέσουν οι κλασικοί Καλλιόπη μου. Διαβάζω και σύγχρονους εννοείται, αλλά δεν θα ήθελα να αναφέρω γιατί μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Paraskevi Parissi πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει μια γυναίκα?

Konstandina Alberti Καλησπέρα Παρασκευή. Ουουου της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος ως γνωστόν.

Paraskevi Parissi Konstandina Alberti σωστό!!ευχαριστω

Stella Saratsi Τι άποψη έχεις για την αντιγραφή ιστοριών; Πιστεύεις πως υπάρχει παρθενογέννεση;

Konstandina Alberti Α! Συμβαίνει φυσικά. Προσωπικά όταν γράφω δεν διαβάζω ποτέ άλλα βιβλία γιατί δεν θέλω να επηρεαστώ, Υπάρχουν όμως άνθρωποι που στην ανάγκη τους να κάνουν κάτι, να αποδείξουν πως κάτι είναι και αυτοί μπαίνουν σε μια διαδικασία να αντιγράψουν έργα και να τα αλλάξουν λιγάκι. Η εξυπνάδα τους φτάνει μέχρι εκεί. Τώρα Στέλλα μου αν κάποιος θελήσει πχ να αντιγράψει την ιστορία από το τσαγάκι μου θα πρέπει να πάει και το μυαλό του λίγο πιο πέρα. Το τσάι είναι μια ιστορία που ακόμα πουλάει, μπήκε στη λίστα των ευπώλητων, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει βραβευθεί από την Unesco, έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, σε λίγο καιρό τυπώνεται η τέταρτη έκδοση του, που αυτό σημαίνει χιλιάδες αντίτυπα. Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Mareva Liki ειχατε ονειρευτειι οτι θα γινετε συγγραφεας από μικρή ? Τι ηταν αυτο που σας ωθησε να γραψετε το πρωτο σας βιβλίο?

Konstandina Alberti Καλησπέρα. Όχι ούτε καν για συγγραφέας. Είχα ταλέντο από μικρή σε ό,τι έγραφα. Στην Ελληνογαλλική σχολή που πήγαινα είχα βραβευθεί όταν ήμουν 8 ετών για ένα έργο που μας είχαν αναθέσει να γράψουμε. Το όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τα πέτυχα όλα αυτά. Η συγγραφή δεν ήταν μέσα στα σχέδια μου.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Κωνσταντίνα είσαι υπεύθυνη εκδόσεων..σίγουρα έχουν περάσει από τα χέρια σου πολλά κείμενα. Ποια χαρακτηριστικά "χρίζουν" ένα βιβλίο ως "καλό" βιβλίο. Το όνομα του συγγραφέα πόσο ρόλο παίζει; Οι αναγνώστες με ποια κριτήρια επιλεγούν ένα βιβλίο.

Konstandina Alberti Ναι κάθε μήνα έρχονται για αξιολόγηση 50-80 βιβλία. Σίγουρα δεν είναι όλα καλά. Απορρίπτονται πολλά. Ένα καλό βιβλίο για μένα σημαίνει μια καλή ιστορία, μια καλή γραφή που με την επέμβαση των επιμελητών θα γίνει άρτια και όχι ένα όνομα συγγραφέα, αλλά ένας σωστός άνθρωπος που θα μπορώ να επικοινωνήσω. Απεχθάνομαι την έπαρση σε κάποιους ανθρώπους που έρχονται να εκδώσουν και ξέρεις η ημιμάθεια είναι χειρότερη. Έχω ακυρώσει πολλούς συγγραφείς από τον κακό τους χαρακτήρα και μόνο.

Φαίη Δεληγιώργη Κωνσταντινα είσαι απο την όμορφη Θεσσαλονίκη πού έχει επνεύσει πολλούς ανθρώπους της τέχνης μελλοντικά θα ήθελες να γράψεις κάτι που να έχει στοιχεία και αναφορές της;

Konstandina Alberti Ναι φυσικά! Για την αγαπημένη πατρίδα μου θα ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που να εξελίσσεται ή ιστορία εκεί. Η Θεσσαλονίκη είναι κάθε μέρα στην καρδιά μου.

Φαίη Δεληγιώργη Konstandina Alberti Αγαπημενη !!

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Ο κόσμος λογοτεχνίας πιστεύεις πως χωράει νέους συγγραφείς;;

Konstandina Alberti Φυσικά και χωράει. Αρκεί και οι αναγνώστες να στηρίξουν νέους συγγραφείς. Όπως έχω πει και σε μια συνέντευξη που πρόσφατα έδωσα, ο δρόμος είναι φαρδύς και μπορούν όλοι να περπατήσουν, αρκεί να το κυνηγήσουν και να τους δωθεί βέβαια και η ευκαιρία.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Και τα δυο βιβλία για τα οποία μας μίλησες έχουν θα έλεγα "κοινωνικό" χαρακτήρα..Σε ποιο άλλο είδος θα ήθελες να δοκιμαστείς;;

Konstandina Alberti Από το τμήμα επιμελητών διαβάζοντας το MEA CULPA μου είπαν πως πρέπει να γράψω και ένα αστυνομικό. Κάτι θα ξέρουν.

Mareva Liki αν σας ζητουσα να ντυσετε το βιβλίο σας με ενα μουσικο κομματι ,ποιο θα θα ηταν αυτό?πειτε μας εναν τιτλο τραγουδιου που θα του ταιριαζε.

Konstandina Alberti Κύματα του Σταμάτη Σπανουδάκη

Mareva Liki το ακουω,αγαπημενο

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Το επάγγελμα "Συγγραφέας" εύκολα πια χρησιμοποιείται από πολλούς που έχουν εκδόσεις ένα βιβλίο. Εσύ τι πιστεύεις;; Τι σε χρίζει συγγραφέα.. Είναι δίκαιο κάτω από αυτή την " κατηγορία" να το πω να μπαίνουν όλοι..;;;

Konstandina Alberti Θα πω κάτι που ίσως ακουστεί σκληρό και με κάνει αντιπαθητική αλλά μου αρέσουν ο αλήθειες. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν όπως είπα και πιο πάνω επειδή μπορεί να έχουν αποτύχει να θέλουν να αποδείξουν πως είναι κάτι. Άλλος διαλέγει το τραγούδι και άλλος τη συγγραφή. Συγγραφέας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Τη φωνή μπορείς να την καλλιεργήσεις. Το ταλέντο να γράφεις και να κάνεις τον κόσμο να ταξιδεύει μέσα από άψυχες σελίδες δεν το διδάσκεσαι ποτέ. Ή το έχεις ή όχι.

αννα πετριδη Θα αλλάζατε κάτι στην ιστορία σας;

Konstandina Alberti Όχι τίποτα απολύτως.

αννα πετριδη Ποιος διαβάζει πρώτος τις ιστορίες σας;

Konstandina Alberti Η Evie Pride η εκδότριά μου. Την εμπιστεύομαι απόλυτα. Αν πει όχι είναι όχι χωρίς να ρωτήσω γιατί. Αν πει ναι ξέρω πως θα γίνει επιτυχία. Η Εύη πέρα από τον πανέξυπνο άνθρωπο και επιχειρηματία που κρύβει μέσα της, έχει απίστευτο ταλέντο στη συγγραφή. Είναι εκείνη λοιπόν που μαζί με τον Νίκο Χαρίτο τον διευθύνων σύμβουλο του Αέναον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Κωνσταντίνα μου θέλω να μας πεις για ποιους λόγους θα συνιστούσες στα μέλη μας να διαβάσουν το βιβλίο σου,σκεπτόμενη μόνο ως κάποια αναγνώστρια που το διάβασε όχι ως συγγραφέας του. Είμαι σίγουρη πως με την ειλικρίνεια που σε διακρίνει αυτά που θα μας γράψεις θα είναι απολύτως ακριβή !!

Konstandina Alberti Θα σου πω... Το Τσάι είναι ένα βιβλίο που μέσα από τη σοβαρότητα των καταστάσεων που ζουν οι ηρωίδες, βγάζει και κάτι αέρινο. Δεν σε βαραίνει. Σου δίνει μήνυμα ζωής, σε βάζει σε σκέψεις για τα δεδομένα και τα ζητούμενα, σε κάνει να αναζητήσεις αυτό που οι ηρωίδες ψάχνουν και εσύ το έχεις απλόχερα. Θα σου πω πως ένα βράδυ θυμήθηκα το τσάι και βγήκα στη βροχή να βραχώ και να νιώσω τη μαγεία που κάποιες φορές θεωρούσα δεδομένη.

Φαίη Δεληγιώργη Η Κωνσταντινα είναι νέα γυναίκα όμορφη δραστηρία σε πολλούς τομείς αν μπορούσε να δεί και να φανταστεί τον εαυτο της μετά απο Δεκα χρόνια πως θα ήθελε να ειναι ?

Konstandina Alberti Το έχω κάνει γιατί με τρομάζει λίγο ο χρόνος, δεν τον πολυσυμπαθώ. Θα είμαι ίδια Φαίη μου. Ένα παιδί εγκλωβισμένο σε ένα γυναικείο σώμα

Φαίη Δεληγιώργη Konstandina Alberti !!!!!!

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Το "Τσαι βατόμουρο" εκτός από την ακαταμάχητη μυρωδιά του, τη βελούδινη γεύση του και το μαγικό χρώμα του... έχει και ευεργετικές ικανότητες. Σε ζεσταίνει με τα μηνύματα που έκρυψες μέσα του και που τα απολαμβάνουμε γουλιά γουλιά, σελίδα σελίδα... Ποιο είναι για σένα το σημαντικότερο;

Konstandina Alberti Αυτό που κάνετε όλοι από τον Δεκέμβριο που εκδόθηκε μέχρι σήμερα. Το έχετε γευτεί, το έχετε αγοράσει, το έχετε κρατήσει και με έχετε τιμήσει όλοι που με βάλατε σπίτια σας.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Αγαπημένη μου ηρωίδα η Έλλη, αγαπημένη μου σκηνή η νύχτα με τα πεφταστέρια...Το τέλος του βιβλίου, γλυκόπικρο, σου αφήνει ένα γιατί, μα νομίζω πως αυτό ήθελες να πετύχεις...Κάνω λάθος;;

Konstandina Alberti Σωστά. Θέλω τα βιβλία μου να είναι τόσο όσο... Δεν μου αρέσει να φλυαρώ για να γεμίζω σελίδες.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Η έκδοση του βιβλίου άλλαξε την ζωή σου, και αν ναι, πού;

Konstandina Alberti Ναι γιατί γράφοντας μπαίνω στις ιστορίες. Οι ήρωες μου με πάνε σε άλλες εποχές σε άλλες πόλεις γνωρίζω άλλους ανθρώπους. Ζω μαζί τους! Η έκδοση του βιβλίου με έκανε να αποκτήσω νέους υπέροχους φίλους αναγνώστες, να με μάθουν και να τους μάθω.

Stella Saratsi Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για το νέο σου βιβλίο με τίτλο MEA CULPA;

Konstandina Alberti MEA CULPA αληθινή ιστορία, δυνατή, με πολλά έντονα συναισθήματα. Μια ιστορία που κάποιος θα πει... Έλα μα... γίνονται αυτά; Κι όμως... γίνονται! Είναι η η ιστορία που τα λάθη των ηρώων ήταν τόσο μα τόσο σωστά για να τους φέρουν την ίδια χρονική στιγμή τον έναν κοντά στον άλλον. Μια ιστορία που ξέρω πως θα συζητηθεί πολύ γιατί θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα, γιατί είναι μια ιστορία αγάπης. Το MEA CULPA Κρύβει στις σελίδες του όσα θα θέλαμε να έχουμε, όσα θα θέλαμε να αποφύγουμε και όσα δεν τολμάμε να ζήσουμε. Κι όμως η Μυρτώ τα τόλμησε όλα!

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Κωνσταντίνα μου θα ήθελες να προσθέσεις κάτι πριν κλείσουμε;;Εγώ για τέλος θέλω να ρωτήσω ποιο είναι τελικά το "απόσταγμα" του βιβλίου σου;

Konstandina Alberti Στη ζωή μας τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα, ακόμα και αυτά που έχουμε αν τα αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα ως ζητούμενα θα ζούμε ευτυχισμένοι και γεμάτοι.

Stella Saratsi Έχεις πάρει αρνητικές κριτικές; Κι αν ναι πώς αντιδράς σε αυτές;

Konstandina Alberti Όχι δεν πήρα αρνητικές κριτικές. Και να έπαιρνα όμως εννοείται δεν θα με πτοούσαν. Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω τους συγγραφείς που αντιδρούν. Μα είναι δυνατόν να αρέσουμε σε όλους;

Φαίη Δεληγιώργη Ευχαριστούμε πολύ τη Konstandina Alberti Για την πολύ όμορφη ζωντανή συνέντευξη της απόψε στην παρέα των Βιβλίων ορίζοντες περάσαμε Ομορφα μαζί της την ευχαριστούμε Επισης και για τις άμμεσες απαντήσεις της και για την υπόμονη που έδειξε μαζι μας. Επισης ευχαριστούμε πολύ τα μέλη μας για την συμμετοχη τους . Τα καλυτερα ευχομαστε Κωνσταντινα με το καλό το νέο σου βιβλίο !!!

Sertan Faslı Καλησπέρα. Σου αρέσει πάρα πολύ η μουσική έχεις και υπέροχη φωνή το ξέρω από της εκπομπές σου που σε άκουγα. Έχεις σκεφτεί μαζί με το βιβλίο σου ή και πακέτο BOOK BOX να υπάρχει και ένα CD με της δικές σου μουσικές επιλογές? Καλή συνέχεια στη ομάδα.

Konstandina Alberti Καλησπέρα Sertan. Eυχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι πως όχι δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά από την άλλη και το ραδιόφωνο μια μαγεία είναι. Και αυτό πρέπει να είναι τόσο όσο... Άρα με τον νέο χρόνο θα συντονίζεστε και θα με ακούτε.

Καλλιοπη Ορφανου- Γιακουμη Κωνσταντίνα μου ήδη η τετάρτη έκδοση του βιβλίου έρχεται...Συνεχίζεις να κερνάς "Τσάι βατόμουρο" και έχει γίνει πια αγαπημένη γεύση πολλών...τόσο που την προτείνουν και σε άλλους... Εγώ αφού σε ευχαριστήσω που ήσουν μαζί μας...θέλω να σου πω, πως ποτέ μου ως τώρα δεν ήπια τσάι βατόμουρο...όμως την γεύση από το δικό σου τσάι βατόμουρο, θα την αναζητώ πάντα !! Καλοτάξιδη και η αυτή η έκδοση!! Ανυπομονώ για το "MEA CULPA"..Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Konstandina Alberti Εγώ ευχαριστώ για την τόσο ουσιαστική κουβέντα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αναγνώστες για την μεγάλη αγκαλιά σε μένα και στο τσαγάκι μου. Σε σένα Καλλιόπη μου και σε εσένα Φαίη μου για τη στήριξη. Θέλω να σας πω πως σύντομα το MEA CULPA θα κυκλοφορήσει και ξέρω πως εκεί έχουμε να πούμε πολλά. Επίσης θα ήθελα να υποσχεθώ στους αναγνώστες πως από μένα θα βλέπουν βιβλία όταν έχω πραγματικά κάτι να πω. Να αγαπάτε τα λάθη σας. Είναι τα μόνα που πραγματικά σας ανήκουν. Και πάλι ευχαριστώ, καλή συνέχεια σε όλους.


0 σχόλια:

ΓΕΥΣΗ ΣΑΡΚΑΣ

Ο ΔΟΓΗΣ

Ο ΔΟΓΗΣ

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ... ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ... ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ

ΣΙΩΠΗΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΣΙΩΠΗΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ

ΟΥΤΕ ΚΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΞΕΡΕΙ

ΟΥΤΕ ΚΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΞΕΡΕΙ
ΜΑΚΗ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗ

ΣΠΗΛΑΙΟ...ΠΟΙΗΣΗ

ΣΠΗΛΑΙΟ...ΠΟΙΗΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δ. ΣΠΗΛΙΩΤΗ

ΦΘΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΦΘΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ Ε

ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ Ε

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

UNDER THS SHADOW OF ATHOS

UNDER THS SHADOW OF ATHOS

ΣΤΗ ΒΙΚΟΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΟ

ΣΤΗ ΒΙΚΟΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΟ

UNDER THS SHADOW OF ATHOS

UNDER THS SHADOW OF ATHOS

ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ

ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ

ΤΟ ΓΝΕΨΙΜΟ

ΤΟ ΓΝΕΨΙΜΟ

ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

ΤΣΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

ΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ

ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΘΩ

UNDER THS SHADOW OF ATHOS

UNDER THS SHADOW OF ATHOS

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ

ΙΔΕΩΝ ΛΥΚΑΥΓΕΣ

ΙΔΕΩΝ ΛΥΚΑΥΓΕΣ

ΨΥΧΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

ΨΥΧΩΝ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

8 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

8 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ