ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,

Ένα ταξιδιάρικο μικρό βιβλίο που πηγαίνει τον αναγνώστη στα πέρατα της γης.

4:28 π.μ. Ekdoseis Aenaon 0 Comments


Οκτώ θαυμάσιες και ιδιαίτερες θαλασσινές ιστορίες περιέχονται στο βιβλίο του Δημήτρη Θωμάζου με τίτλο «8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα».
Όμορφες ιστορίες που μυρίζουν θαλασσινή αλμύρα , αφού εξιστορούνται πάνω σε βάρκες ψαράδων ή σε καταστρώματα πλοίων ή στο γραφικό καφενείο του κυρ Τάσου, που μαζεύονται τα βραδάκια οι γερο-ναυτικοί και οι ψαράδες και διηγούνται ιστορίες που βίωσαν σε μακρινά ταξίδια, σε βαρκάδες στα γύρω νησιά και θρύλους της θάλασσας.
Και μέσα από αυτές τις αφηγήσεις δίνονται μηνύματα αθωότητας , παιδικής ανεμελιάς, πίστης, αφοσίωσης, αγάπης, επικοινωνίας και διαλογισμού με τον εαυτό μας.
Πάρα πολύ ωραίες και οι περιγραφές της απέραντης , λατρεμένης και τόσο σημαντικής για την πατρίδα μας θάλασσας, όπως οι φράσεις:
«Η θάλασσα δεν είναι κάτι άψυχο , αλλά ένα υφαντό κεντημένο από πλάσματα, ιστορίες και θρύλους".
«Η θάλασσα που ενώνει με μαγικό τρόπο, μια δροσερή ξελογιάστρα που βρίσκει τον τρόπο να οδηγεί στην ελπίδα και τη λύτρωση».
Ένα ταξιδιάρικο μικρό βιβλίο που πηγαίνει τον αναγνώστη στα πέρατα της γης, τον κάνει να ονειρεύεται και να ξεχνιέται στο απέραντο μπλε της θάλασσας που γεμίζει τον άνθρωπο με αισιοδοξία και γαλήνη.

Βασιλική Μολφέση

0 σχόλια: